Katalog skialpinistických a splitboardových túr na Tulenipasy.cz

Katalog skialpinistických a splitboardových túr na Tulenipasy.cz

Na webových stránkách www.tulenipasy.cz, zaměřených na veškeré zimní aktivity se sjížděním kopců, jek dispozici čtenářům nově průvodcovská sekce. Jedná se o katalog skialpinistických túr, v němž se postupně budou objevovat inspirující tipy na skialpinistické a splitboardové výlety z celého světa.

Fotogalerie Katalog skialp túr >>

Na internetu je v současnosti možné dohledat popisy skialpinistických túr převážně v alpských zemích, jako jsou Rakousko, Itálie, Švýcarsko a Francie. Z jiných kontinentů, zemí a horských oblastí je popisů skialpinistických túr minimum. Z tohoto důvodu je katalog skialpinistických túr na webu TuleniPasy.cz světově unikátní, protože kromě tradičních alpských oblastí přináší inspirativní tipy na skialpinistické túry v místech, která dosud unikala zájmu široké veřejnosti.

Z dosud zveřejněných skialpinistických túr je jich pochopitelně nejvíce z Rakouska a Slovenska, neboť do těchto zemí vyjíždí nejvíce skialpinistů a splitboardistů.  V těsném závěsu je Norsko, kde je asi nejvíce zahraničních skialpinistů z České republiky. Nezapomíná se ani na „domácí“ hřiště v českých horách, kde je řada možností na lehké skialpové túry převážně v zalesněném terénu.

V katalogu skialpinistických túr je možné vyhledávání podle země, vhodného ročního období, technické obtížnosti sjezdu a orientačního převýšení sjezdu. Dosud publikované túry jsou v rozmezí obtížnosti sjezdu na stupních S1 až S4, zatímco u expozice sjezdu je to E1 a E2. Většina zveřejněných skialpinistických a splitboardových túr je tak vhodná pro každého.

Ať vás lákají lyžařské tůry Evropě, například do Bulharska, Černé hory, Chorvatska, Slovinska, Španělska či na Ukrajinu, nebo oblasti na jiných kontinentech, Arménie, Gruzie, Chile, Írán, Kanada, Kyrgyzstán, Libanon, Rusko, USA, skialpové túry z těchto zemí jsou, nebo brzy budou v našem katalogu túr.

Jan Pala se skialpinistickým aktivitám věnuje dvě desetiletí od Kanady přes Evropu, Blízký východ až po východní Asii (Japonsko, Kamčatka). Je autorem knihy Hory a sníh (Jan Pala, Iva Filová a kol., Epocha 2010) a spoluautorem knihy Horolezecká abeceda (Tomáš Frank, Tomáš Kublák a kol., Epocha 2007). Skialpinismus propaguje od metodiky přes kurzy až po přednášky.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: