Výkony roku ve skialpinismus 2015 vyhlášené ČHS

Výkony roku ve skialpinismus 2015 vyhlášené ČHS

V rámci závodu Českého poháru v lezení na obtížnost SmíchOff byly poprvé vyhlášeny výkony roku Českého horolezeckého svazu za kalendářní rok. V kategorii skialpinismus byly uděleny jak výstup rok, tak dvě čestná uznání. Mezi lezeckými hvězdami Adamem Ondrou, Lucii Hrozovou a mnoha dalšími bylo oceněno i šest skialpinistů.

„Naši parťáci na Manaslu – Honza Polda Polášek a Martin Ksandr a dostali byli ocenenění jako Talenti roku v kategorii hory nad 6000m. Podívat se na osmu v pětadvaceti to není úplně zlé, ne? Kloubouk dolů před dalšími oceněnými výkony – od skal, přes ledy až po hory se českým horolezcům, horolezkyním i horolezčatům povedla spousta super výkonů,“ říká Karel Svoboda z Beton Ski Teamu.

Výstup roku skialpinismus

Martin Šťourač a Karel Svoboda (Beton Ski Team) ze osmiměsíční skialpinistickou expedici One World Two Skis se závěrem na osmitisícové Manaslu

Čestné uznání skialpinismus

Marek Holubec a Jan HartmanMarnelliho kuloár

Čestné uznání skialpinismus

Jiří a Ondřej Švihálkovi (Kejda Ski Team) – Tazaghart

foto: Standa Mitáč

Jan Pala se skialpinistickým aktivitám věnuje dvě desetiletí od Kanady přes Evropu, Blízký východ až po východní Asii (Japonsko, Kamčatka). Je autorem knihy Hory a sníh (Jan Pala, Iva Filová a kol., Epocha 2010) a spoluautorem knihy Horolezecká abeceda (Tomáš Frank, Tomáš Kublák a kol., Epocha 2007). Skialpinismus propaguje od metodiky přes kurzy až po přednášky.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: