Slavnostní zakončení SNOW FILM FESTU v kině AERO

Slavnostní zakončení SNOW FILM FESTU v kině AERO

Dvouměsíční putování po 200 českých a slovenských městech se chýlí ke konci. Slavnostní zakončení SNOW FILM FESTu bude 14. prosince v pražském kině Aero. Hostem festivalu bude extrémní sportovkyně Markéta Peggy Marvanová, která letos spolu s Adamem Záviškou během 27 mrazivých překonala více než 1000 km za polárním kruhem a úspěšně tak dokončila extrémní výzvu Lapland Extreme Challenge.

A na co se můžete těšit? Na špičkové zimní filmy. Na horolezeckou expedici a na souboj vůle a sedmitisícové hory v pohoří Karakoram ve filmu Výstup na Link Sar. Na reportáž z drsného závodu napříč divočinou Yukonu. Proč se člověk dobrovolně a rád vystavuje nepohodlí a nebezpečí vám možná zodpoví film Ven(ca). Seznámíte se s neobyčejnými legendami slovenského skiaplinismu v dokumentu Obyčajní chlapci. O tom jak vypadá opravdová láska ke sportu a o přátelsví mezi člověkem a psem vypráví příběh Dog Power. Půjdete po stopách lyžařsko-vědecké expedice za ledovci do Grónska a vydáte se za prašanem do Colorada.

Host festivalu: Markéta Peggy Marvanová

Na první pohled křehká blondýnka je ve skutečnosti pěkně houževnatá borka. Povídat bude o českém prvenství na extrémní výzvě The Lapland Extreme Challenge. O tom jaké to je strávit v mrazu 27 dní a 13 hodin a urazit vzdálenost přes 1000 km.

Po přednášce bude následovat autogramiáda Markéty nové knihy: První stopa: Jak mladý pár bojoval s divokým Laponskem

Sledujte událost na facebooku, ať vám neunine žádná informace. Trailery k jednotlivým filmům najdete na www.SnowFilm.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: