Skialpinistická půjčovna a obchod Intersport – Sport Pec v Peci pod Sněžkou

Skialpinistická půjčovna a obchod Intersport – Sport Pec v Peci pod Sněžkou

Ideálním výchozím místem na skialpové túry v Krkonoších je Pec pod Sněžkou, kde je hned po příjezdu do Pece sportovní obchod Intersport – Sport Pec. V tomto obchodě je kromě tradičního zimního sortimentu také spousta věcí na skialpinismus a výborně vybavená půjčovna skialpinistického vybavení.

Velká prodejní plocha v Intersportu je zaplněna aktuálním zimním sezónním zbožím v celém rozsahu od zimních procházek po městě nebo na sněžnicích, až po typicky lyžařské aktivity na sjezdových nebo běžeckých lyžích. Kromě oblečení jsou v prodejně i skialpinistické a freeridové batohy Ortovox a standardní batohy na sportovní aktivity. Samozřejmostí je to, co se ocení hlavně při změně počasí k horšímu – velký výběr rukavic a čepic. Nechybí ani sportovní spodní prádlo a další vrstvy v rámci ideálního cibulového oblékacího systému.

Nezanedbatelnou součástí Intersportu v Peci pod Sněžkou je i rozsáhlá půjčovna sportovního vybavení. V půjčovně je velký výběr sjezdových kompletů od od letošní zimy také veškeré skialpinistické vybavení. Ve Sport Pec měli velmi dobrou ruku při výběru skialpinistického vybavení, když základem jsou lyže a boty od firmy Scott – lyže Scott Fly Air a botv – dámské Scott Nova a pánské Scott Orbit. Vázání je osvědčená klasika Diamir Scout, k tomu bezlepidlové stoupací pásy Colltex CT-40. Základní výbavu na nohy doplňují třídílné teleskopické skialpinistické hole Komperdell. Pokud se na skialpech máte v úmyslu vydat z Pece na Sněžku a přes Růžohorky zpátky do Pece, ve Sport Pec zapůjčí i lavinové komplety od firmy Pieps – lavinový vyhledávač Pieps DSP Sport, sněhovou lopatu a lavinovou sondu.

Pokud si v Intersportu v Peci pod Sněžkou půjčíte skialpinistické vybavení, zeptají se Vás na hmotnost, lyžařské dovednosti, preferovanou délku lyží a velikost bot. Po vyzkoušení bot nastaví vázání na zvolených lyžích a podrobně vysvětlí jak používat stoupací pásy, přepínat vázání z chůze na sjezd, případně nastavování různých výšek hrazdiček hůlkou. Potom už můžete vyrazit do volného terénu. V případě, že Krkonoše neznáte, a nechcete se orientovat jen podle mapy, je možné si s předstihem domluvit i průvodce na skialpový výlet, který Vás zavede i na pěkná místa s dobrým sněhem, ideálně prašanem.

A co vše je v půjčovně k dispozici?

  • 12 párů lyží Scott Fly Air 155, 165 a 175 cm
  • 21 párů bot ve velikosti od 37 do 47, Scott Orbit II a dámské Scott Nova
  • Hole Komperdell, pásy Colltex CT-40

Nemáte-li dostatečné vlastní vybaveni na aerobně zaměřené zimní sportovní aktivity, v Intersportu v Peci pod Sněžkou je kromě tradičního zimního oblečení také výběr pánských a dámských oděvů na skialp.

  • Pánské kalhoty Dynafit Mercury – Carbon
  • Pánská bunda Dynafit Borax 2.0 Primaloft – Legion
  • Dámské kalhoty Dynafit Mercury – Black
  • Dámská bunda Dynafit Radical Primaloft – Cactus

Takto jsme vybavení z Intersport – Sport Pec vyzkoušeli v praxi: Ideální podmínky pro vyzkoušení skialpů jsou v Peci pod Sněžkou

Zkušenosti čtenářů

Petr

mohu jen doporučit, byli sme tam v sobotu 31.1.2015, pracuje tam hodne sypaticky tym lidi..hlavne nezapomente, ze pri zapujceni se sklada vratna kauce, na skialp set (lyze, hulky boty) to dela 10tis. da se to i kartou, ale zjistete si jestli nemate limit, at tam nejste za blba jako ja 🙂

David

Záloha 10 tisíc za lyže?? a půjčovna tak drahých skialpů v místě kde se může chodit jen po turistických značkách?? fakt nechápu k čemu to má být dobré

Jan
David:

@David – pokud bych půjčoval 20 let staré lyže s vázáním Silvretta 400 (Silvretta 404 za příplatek), boty Dynafit TLT2, a úplně ojeté pásy, tak by záloha mohla klidně být 500 Kč. Pokud je ale vše komplet nové a v ceně např. dvojnásobně převyšující zálohu, tak je pozoruhodné, že se tomu někdo diví.

Petr
Jan:

Jane co si budem povidat, nejvic reci maji vzdycky ti co to nezkusili..chapu, ze pro zkusene skialpinisty to nema vyznam, ale pro lidi, kteri to chteji vyzkouset a treba s tim zacinaji a nemaji sve vybaveni to je dobra vec..a ta zaloha je vratna, takze o co jde?? a co se tyce tras, tak ikdyz se muze jen po vyznacenych, coz je pro zacatecniky a nezkusene asi i dost rozumne, tak to stoji za to, my sme cestou na Richtrovy boudy nepotkali ani nohu

Honza

Arogantní chování! Dne 14.2.2019 jsem si chtěl vypůjčit lyže, po zvednutí telefonu se ozval značně nepříjemný mužský hlas, představil jsem se a slušně zeptal o zapůjčení lyži, prodejce mi odpověděl, že nefunguje systém takže mi nic neřekne, že to nezjistí a jestli chci, tak se prej mohu pouze jen zasmát … položil telefonem… Absolutně nechápu toto jednání.
Děkuji, Vám už volat nebudu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: